Mám problém, motor začal papat olej a to 1/2 l na 1500km. Můžou to být gufera okolo ventilů, ale taky pístní kroužky. Mám dotaz, kolik by to stálo? Jak koukám na tachometr (122 700km), tak rovnou i vyměnit olej v motoru a převodovce.
Franta
Olej v motoru mizí
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
-
- Kontaktovat uživatele:
Olej v motoru mizí
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
- Reklama

ak to budu aj piestne kruzky tak si priprav 15000litrov
Espero 1,5 16v 74kw DOHC,tmavo modra met.,kridlo, folie, elektrony 7*15 Bravury 195/50R15 ET 27,
sportovy filter+vyfuk,chiptuning,podvozok gsi+kayaba
sportovy filter+vyfuk,chiptuning,podvozok gsi+kayaba
Já bych to pouze hlídal , známej má novou Astru ( 1.6 16V) , ten motor má jenom jinej dekl , jinak je to asi ten co mám v Nubiře, aspoň parametrama. Má to dva a kousek roku , najeto cca do30tisíc a dolejvá litr za 5 tisíc
. Takže 3 litry od výměny k výměně . Prej je to normální , že si to sedne
. Už si to " sedá " 30 tisíc
Tak dolejvá a dolejvá....

MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som s tym siel do servisu. Ked som dostal svojho noveho Lanosa 16V, tak donho padal olej, ako nemci do krytu za vojnyTomáš píše:Já bych to pouze hlídal , známej má novou Astru ( 1.6 16V) , ten motor má jenom jinej dekl , jinak je to asi ten co mám v Nubiře, aspoň parametrama. Má to dva a kousek roku , najeto cca do30tisíc a dolejvá litr za 5 tisíc. Takže 3 litry od výměny k výměně . Prej je to normální , že si to sedne
. Už si to " sedá " 30 tisíc
Tak dolejvá a dolejvá....

V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Ale to, predpokladam, asi nebude Frantov problem. Tam asi uz pravdepodobne odchadzaju kruzky ... Zavisi od toho, ako sa s tym jazdilo.vado píše: Ked sa to ani po 5000 km "neurovnalo", tak otvorili motor a zistili, ze ked korejci vrtali valce, asi omylom nasadili do vrtacky o cislo vaecsi vrtak.
V.
Nebo to propouští gufera na ventilech, pokud to naopak delší dobu stálo , jako můj případ. Ony ty gumičky prostě ztratí tu elastičnost , jakoby ztvrdnou . Ze začátku mi taky bralo extremě olej , ale nalil jsem tam přípravek od Golden Eagel na regeneraci gum. těsnění a po 1000Km se to začlo projevovat, nebo je to tím , že jsem to prostě rozjezdil. V poslední době jsem dolil 1/2 litru za 5tis. , což mě nevadí. Mám najeto těsně 100.000KM. Já bych zkusil nejdřív nějaký přípravek , než GO .vado píše:Ale to, predpokladam, asi nebude Frantov problem. Tam asi uz pravdepodobne odchadzaju kruzky ... Zavisi od toho, ako sa s tym jazdilo.vado píše: Ked sa to ani po 5000 km "neurovnalo", tak otvorili motor a zistili, ze ked korejci vrtali valce, asi omylom nasadili do vrtacky o cislo vaecsi vrtak.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e